Waarom een adviseur?

U kunt tegenwoordig heel veel financiële zaken prima zelf regelen. Toch zijn er momenten dat het prettig is dat er iemand met u meedenkt of u bepaalde zaken uit handen neemt. U betaalt een financieel adviseur uiteraard voor het advies dat u ontvangt en voor het beheren van uw financiële pakket. Maar daar krijgt u veel voor terug. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die zich professioneel laten adviseren, meer vermogen, minder schuld en betere voorzieningen hebben.

Bij de Roos van Renswouw bespaart u op uw verzekeringen, hypotheek en andere financiële producten. Ook staan wij voor u klaar wanneer u bijvoorbeeld bij schade aanspraak wilt maken op verzekeringsuitkeringen.

Welke voordelen biedt een onafhankelijk financieel adviseur en waarom?

Voorkomen van dubbel verzekeren, oververzekeren en overbodige producten
Verschillende dekkingen vallen onder meerdere verzekeringen. Soms is het afsluiten van een extra verzekering dus helemaal niet nodig, omdat een andere verzekering vaak al een deel van de kosten dekt. Ook sparen mensen vaak voor later via verschillende potjes: aflossen op uw hypotheek, lijfrentes, spaartegoeden. Een financieel adviseur stemt alle verzekeringen op elkaar af en geeft advies op maat.

Voorkomen van onder verzekeren
Weet u zeker dat u voldoende bent verzekerd en dat u bij schade voldoende krijgt uitgekeerd? Een financieel adviseur heeft een zorgplicht en zorgt ervoor dat hij adviseert over wat u het beste kunt doen.

Voorkomen van te hoge lasten
Uw financieel adviseur bekijkt de lasten die u heeft. Zijn de lasten hoger dan u kunt dragen? Of spaart u teveel of te weinig voor pensioen? Ook hier komt de zorgplicht weer bij kijken. U ontvang het advies dat aansluit bij uw situatie en de lasten die u kunt en wilt dragen.

Voorkomen van te dure producten
De voorwaarden van de financiële producten moeten aansluiten bij uw leefsituatie en eisenpakket, maar dat geldt ook voor de prijs. Uw financieel adviseur scant een breed aanbod aan producten op prijs/kwaliteit verhouding.

Voorkomen van te weinig flexibiliteit
Sommige financiële producten bieden een lage prijs, maar kennen door hun starre voorwaarden weinig flexibiliteit. Wat moet u doen als uw situatie verandert? Vaak kunt u niet boetevrij aflossen, zit u vast aan een langdurig contract of betaalt u hoge switchkosten. Uw financieel adviseur weet dit te voorkomen en kan hierbij adviseren.

Hulp bij schade
Heeft u schade en wilt u aanspraak maken op de financiële producten die u heeft afgesloten? U belt de Roos van Renswouw en wij weten direct waar u recht op hebt. Vaak zetten wij alvast wat zaken in gang, zodat de financiële afwikkeling snel wordt geregeld. Wij zijn onafhankelijk van verzekeraars en banken,

Hulp bij fouten
Ook aanbieders van financiële producten kunnen fouten maken. Wij corrgeren de eventuele fouten.

Alles op één plek, bij een bekend gezicht
U kent uw financieel adviseur en hij kent u. Uw gegevens zijn continu up-to-date en uw financiële producten sluiten goed op elkaar aan. En heeft u vragen of wilt u een schade melden, dan heeft u een vast aanspreekpunt. Iemand die u kent, dichtbij staat en goed bereikbaar is.